2011. január 19., szerda

Kázmér a Kakadu sikertörténete.

Családunkban több papagáj is van, a szüleimnél két Hullámos, egy Nimfa, egy Rózsásfejű törpepapagáj és egy Kis Sándor.

A kíváncsi Mandika

 

Sanyi a kedvenc fügéjével

A párom édesanyjánál viszont két nagy papagáj szórakoztatja a szürke hétköznapokat, mert mellettük nem lehet unatkozni. Kázmér a Kakadu és Kokó a Szürke jákó gondoskodik az állandó ricsajról.


Kázmér és Kokó
Ez nem mindig volt így, ugyanis szegény Kázmér mielőtt a gazdijához került megevett egy fémdarabot, de ezt senki sem tudta. Az elején még semmi különös nem történt, ő volt a család bohóca,viszont egy kis idő elteltével azonban jött a rosszkedv és a visszafogottság. Az étkezés is kezdett elmaradozni és egyre nehézkesebbé válni, ebből adódóan súlyvesztés következett be.Elvitték az állatorvoshoz az Állatklinikára, az egzotikus állatok osztályára és szerencsére egy nagyon jó doktor bácsit sikerült kifogni , Dr Molnár Viktort. Kázmér egy röntgen vizsgálaton esett át ami kimutatta, hogy a madár begyében egy idegen fémes tárgy került. Először egy speciális étrend lett felírva a kis betegnek,abban bízva, hogy elmozdítja a fémet a pozíciójából. Ez nem jött be :(
Összedugták a fejüket az orvosok és egy injekció kúrát javasoltak, aminek speciális "fémoldó" hatása van. Ez az időszak nagyon nehéz volt. Reggel és este is szurira kellett vinni, mivel nem akarták bentlakásos elhelyezésbe beadni. Bár ott mindenki szívesen fogadta volna egész napra,a barátkozó kis beteget.
Kázmér 90 szúrást kapott,amit büszke madárként viselt. Hat hét kellett ahhoz, hogy feloldódjon a fémdarab amit az egzotikus osztály segítőkész dolgozói pezsgőbontással ünnepeltek meg :)
Azonban még egy pár hetes májregeneráló gyógyszeres kezelést írt fel Kázmér orvosa.
Azóta a család visszanyerte állandó mókamesterét, sőt még rá is tett egy lapáttal, de a lényeg az, hogy meggyógyult.

Meggyógyulva

Ez volt Kázmér sikertörténete. Fotók: Harangozó Adina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése