2014. december 14., vasárnap

Meghitt pillanatok egy vadon élő bütykös hattyúval

Már több cikkünkben megemlítettük a szarvasi barátunkat,a bütykös hattyút. Kapcsolatunk egyre meghittebbé válik.Szeretnek együtt horgászni, és élvezi mikor szabadon engedik a halakat.

Együtt horgásznak

Itt egy balint engednek szabadon
Nyáron már a tenyerünkből is elvette a kukoricát,most pedig a Kareszt mintha párjává választotta volna. Udvarlásos,násztáncos mozdulatokkal kedveskedik neki,sőt még azt is megengedi,hogy megsimogassa a nyakát. Mikor ezt először megláttam,alig akartam hinni a szememnek. Azon fundálkodtam,hogy ezeket a bensőséges pillanatokat valahogy meg kéne örökíteni. A fotó ezt nem adja igazán vissza,ezért a videózás mellett döntöttem. Messziről kellett ezt elkövetnem,hogy ne zavarjam őket. A videón látszik,hogy a hűvös,esős idő ellenére is működik a dolog. Talán ez már igazi szerelem? Talán féltékenynek kéne lennem? :)
Amikor vége a kis szertartásnak,akkor a hattyú bedugja a fejét a vízbe és hatalmas buborékokat képezve fújja ki a levegőt. Olyan mint valami kis buzgár. Talán így hűti le a kedéjét? :)


Sajnos már nem járunk le minden hétvégén Szarvasra,így egy kedves madárbarát ismerősünket Béla bá-t bíztuk meg,hogy etesse rendszeresen. Hagytunk lent számára kukoricát és a többi madárkának pedig finom fekete napraforgót. Így biztos nem lesz gondjuk az átteleléssel.

2 megjegyzés: