2012. március 19., hétfő

Madarászkodás Szarvason

 Utunk Szarvasra vezetett, ugyanis rengeteg feladat várt minket. Az út során őzcsapatra lettünk figyelmesek,melyek Rákóczifalva környékén, a szántóföldön eleséget keresgéltek.

Őzcsapat
Az odúk tisztítása, karbantartása is szerepelt a tevékenykedéseink között,mert mindig van olyan madárlak ami javításra szorul, emellett bővítettük is odútelepünket.

Ünnepi odú javítás

D odú kihelyezése

A Nagy fakopáncs természetes odút tisztított :)
  4-5 egerészölyvre lettünk figyelmesek akik nagy csatát vívtak egymással a levegőben,a revír védés miatt.

Légi csata
 Természetesen az etetőket is feltöltöttük, mert az etetés fontos periódusába ért, hiszen a fészeképítés és a költés előtti időszak többlet energiát jelent a számukra. Etetőinket főleg a magevő madarak látogatják
(tengelic,zöldike, erdei pinty, meggyvágó) de a cinege-félék és a mezei illetve házi verebek is szívesen fogyasztják a kihelyezett  finomságokat, mert a jó idő ellenére még nem találnak elegendő eleséget.

Meggyvágó az etetőben

Vegyes csapat
 A Rákosi-réteken két hete kihelyezett etetőt, Vikó barátunk töltötte fel a távollétünkben és örökítette meg a vendégeit.

Cinegék gyűjtik a kalóriát
 Ha a költésüket szeretnénk segíteni, akkor a megszokott etető bázisokat biztosítsuk akár április közepéig a tollas barátainknak.Tapasztalataink alapján az odútelepeink közelében működtetett etetők növelik az odúfoglalási arányt. Az itatókat egész évben folyamatosan töltjük, mert a hidratálás és a tolluk tisztántartása nagyon fontos a számukra.
Az árnyékos északi oldalon a holtágat  még jég borította, ahol a visszaérkező barázdabillegetők keresgéltek élelem után.

Keresgélő barázdabillegető
  Lassan a jég mindenhol elolvad és mindenki élvezheti a várva várt tavaszt.

A méhek már szorgoskodnak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése